Covor Pascal - Covor din Lana

Covor Pascal - Covor din Lana
De Paste, Invierea lui Hristos este sarbatorita ca fiind cel mai important eveniment al anului bisericesc. Doar cu aceasta ocazie speciala este expusa tapiteria la Abatia Lüne; Covorul Pascal. Simbolice sunt imaginile animalelor: Pelicanul, vulturul, pasarea Phoenix și leul din colturile covorului simbolizează invierea.
Intre 1504 - 05 calugaritele de la Manastirea Lüne de langa Lüneburg au brodat covorul pascal de aproape 20 de metri patrati in doar doi ani. Este o opera majora a artei textile nord-germane, creata în ultima perioada a Evului Mediu și o expresie a celei mai profunde credinte. Acesta înfatiseaza miracolul invierii lui Hristos, inscris in steaua diminetii si inconjurat de o coroana de clopote si luni. Fundalul albastru miezul noptii, presarat cu stele, este acoperit cu simboluri ale credintei crestine si creaturi mitice antice. Inscriptiile brodate explica privitorului ilustratiile individuale si istoria fondarii tapiseriei.

 

Suport clienti Galeria este deschisa L - S , între 12 și 18. În funcție de necesitățile și programul clienților, putem deschide magazinul și la ore convenite de comun acord. Pentru a programa o întâlnire vă rugăm să sunați la : 0741260091

0741260091 hauser@buhara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!