Hereke - un loc unde se nasc minuni

Hereke - un loc unde se nasc minuni


Hereke este un centru de țesut unic, situat la nord de Golful Izmir, în apropiere de Istanbul. Acest sat este renumit pentru că produce cele mai frumoase covoare înnodate manual din lume. Un sultan otoman, pe nume Abdülmecid, i-a adunat pe cei mai buni artiști și țesători de covoare din Imperiul Otoman, unde au început să producă covoare de înaltă calitate cu modele unice.
Aceste covoare erau adesea dăruite regalității, nobililor și oamenilor de stat, deoarece erau cunoscute ca fiind foarte prestigioase.


Materialele folosite sunt mătasea, combinația de lână și bumbac și, uneori, cu fire de aur sau argint. Covoarele antice Hereke sunt piese de design elegante, distinse și durabile, care sunt înnodate dublu, rezultând cel mai resistent covor. Culorile dominante sunt albastru închis, fildeș și scorțișoară; cu mici accente de galben, verde și roșu. Designul constă în modele florale, și poate motive zoomorfe. Se zice ca la Hereke s-ar produce cele mai frumoase covoare din mătase și lână realizate manual din lume.


Hereke (covoare-online.ro)

Covoarele din lana se tes pe urzeala de bumbac si au de regula 36 de noduri/cm², si din mătase la 100 de noduri/ cm² cele din matase au ca şi caracteristică deosebită un uşor luciu metalic.
Hereke (covoare-online.ro) 

Suport clienti Galeria este deschisa L - S , între 12 și 18. În funcție de necesitățile și programul clienților, putem deschide magazinul și la ore convenite de comun acord. Pentru a programa o întâlnire vă rugăm să sunați la : 0741260091

0741260091 hauser@buhara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!