Renumele de care se bucura Galeria Buhara se datoreaza in mare parte si clientilor nostri. In 2010 am adus pe piata o combinatie de stiluri calitati si culori din toate zonele in care se innodau covoare manuale. Piata fiind impartita in doua la ora aceea; cu alte cuvinte clientii puteau opta intre un dealer iranian si unul turc, respectiv sa-si aleaga ori covoare turcesti ori persane. Este evident ca ambele variante erau foarte bune. Dealerul turc a inchis din pacate de cativa ani afacerea. Fiind noi pe piata, si venind dintr-o alta zona culturala, dar cu un mare bagaj de cunostinte in domeniul acesta, am incercat sa diversificam oferta si credem ca am reusit.

Pe langa covoarele persane si turcesti, Galeria Buhara aduce covoare din Azerbaijan, Afganistan, India, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, China, Franta, si Spania.

Plecand de la pasiunea lui Norbert Hauser care colectioneaza covoare antice de treizeci de ani, am reusit sa rupem o mare parte din acea colectie si s-o oferim spre vanzare. Nu de alta, dar colectia personala devenise mult prea voluminoasa 🙂

Nu in ultimul rand, clientii ne-au invatat sa fim deschisi la variantele moderne din bransa aceasta. Asa am reusit sa aducem in galerie piese moderne si unicate, tesute din lana si matase, din lana cea mai buna de Noua Zeelanda sau muntii Caucazieni.

Galeria Buhara colaboreaza excelent cu arhitecti si decoratori. Am dezvoltat o alta dinamica in timp si reusim sa satisfacem in domeniul nostru clienti cu gusturi total diferite, dar si cu pretentii opozite. Suntem eficienti in prezentarea covoarelor la domiciului cientilor, la noi clientii pot incarca covoarele in casa lor pentru o perioada, ca sa le testeze. Avem posibilitatea sa vindem din stoc covoare persane de calitate standard la preturi deosebit de avantajoase, dar in acelasi timp avem si covoare din matase la preturi de mii de Euro/m2.

Alta tema; covorul ca investitie, zestre etc este apreciat in orient. In Occident se cumpara doar covoarele cele mai scumpe ca investitie, pentru ca aici creste pretul in fiecare an cu cel putin dublul ratei inflatiei, si covoarele vechi de colectie.

Apropos de colectii; in Galeria Buhara sunt si cateva tablouri care vin tot din colectia Hauser, broderie din Usbekistan ( perne, cuverturi Souzani) Arta africana si multe alte piese decorative. Enjoy !