Galeria Buhara. Spațiul covoarelor nobile.

Un asemenea spatiu exista din mai multe motive. Galeria Buhara a aparut pentru ca este nevoie de ea. Noi propunem clientilor nostri o alternativa la aceasta lume depersonalizata si anonima a produselor de serie.

Colectia de covoare manuale, unele vechi de secole, altele noi, venite din toate colturile Asiei, din Persia eterna in Tibet si de pe inaltimile Caucazului pana in China sau India, le este prezentată clientilor nostri din mai multe puncte de vedere. Pentru ca fiecare covor are povestea lui si alfabetul lui vizual. Pentru ca sunt lucrate in tehnici diferite, din materiale diferite. Pentru ca sunt opere de arta, unele chiar semnate de autorii lor.

Am observat in cei aproape cincisprezece ani de interactiuni diverse cu oamenii ca reusim fara sa vrem ceva la care nu ne gandisem la inceput – sa ne educam clientii.
La Galeria Buhara veti incepe prin a intelege ca un covor este sufletul unei camere, si ca este o modalitate de a transmite ceva despre proprietarul lui, ca este o opera de arta, rodul unui efort de o minutiozitate fantastica si al unui meșteșug cu o istorie de mii de ani, si multe altele.

Pentru a va spune toate acestea, aici va asteapta intalnirea cu colectionarul, spirit viu, perfectionist si exigent, prin el insusi o garantie a calitatii covoarelor sale.

Adevarata oaza de liniste situata in mijlocul celui mai elegant cartier bucurestean, Galeria Buhara este o insula de frumusete si stabilitate. Pentru ca aceste covoare, impreuna cu tablourile si multe alte piese foarte diverse ale colectiei Buhara, sunt in afara timpului. Ele nu devin niciodata demodate, si nu fac decat sa isi sporeasca valoarea in timp, iar povestea fiecarui covor integreaza in ea povestea celui care il cumpara.

In egala masura magazin, muzeu si spatiu de educare vizuala, Galeria Buhara va asteapta in fiecare zi pentru a va inspira cu povestile ei, de la cultura orientala a covorului la rolul culorii in intimitatea spatiilor private, si de la psihologia triburilor nomade ale ultimilor oameni liberi, la rafinamentul artistic si dragostea pentru simetrie a milenarei civilizatii persane.

Ca si minunata poveste a celor O mie și una de nopți, Galeria Buhara este probabil infinită, un spatiu al frumusetii covoarelor nobile si un portal prin care accesul la istorie devine o aventura vizuala care va asteapta.