A vorbi despre  istoria covoarelor inseamna a vorbi despre intreaga istorie a omenirii. Omniprezente in culturile arhaice si modern din regiuni dintre cele mai diferite, covoarele orientale, caucaziene, chinezesti sau indiene au fost dintotdeauna deopotriva obiecte decorative, de cult – cum sunt cele de rugaciune, produse ale temelor folclorice sau ilustrari ale modului de viata din zonele in care au fost desavarsite.

Colectia Galeriei Buhara este formata din sute de piese, vechi si noi, traditionale sau moderne, care indeplinesc doua conditii, in sine garantii ale calitatii lor exceptionale. In primul rand, sunt innodate sau tesute manual.

Si tot in primul rand, ele sunt adunate de-a lungul a mai bine de trei decade de catre dl. Norbert Hauser care prin filtrul personal al pasiunii sale pentru covoarele de calitate a devenit in timp un expert recunoscut pe plan international, cu multiple conexiuni in lumea fabricantilor de covoare si avand la activ un mare numar de participari la expozitii si targuri internationale de covoare, de la Milano in Afghanistan si din India la Teheran.

Insa Galeria Buhara nu inseamna numai covoare. Peste o suta de tablouri, obiecte de arta, masti sau idoli africani, piese de mobilier si tesaturi de tot felul, cum ar fi stergarele numite suzani, tesute cu motive traditionale de fecioarele uzbece, va asteapta in Strada Londra  la numarul 15 pentru a fi contemplate si pentru a-si continua povestile aducand culoare si construind o noua atmosfera de profunzime si inteligenta vizuala in spatiul dumneavoastra privat.

Si in plus, veti intra in lumea povestilor nesfarsite ale Colectiei Buhara, avandu-l drept ghid pe dl. Norbert Hauser, cel care a creat de la bun inceput aceasta aventura estetica si care prin eforturile sale pasionate aduce in casele celor care ne trec pragul adevarata frumusete, traditie si calitate.