“Covoarele noastre sunt imagini ale paradisului”.

“Cuvantul paradis ne vine din limba persana antica, si inseamna gradina imprejmuita”, spune colectionarul.“In acest sens, covoarele noastre sunt reprezentari ale paradisului, trebuie doar privite cu atentie. Fiecare dintre ele este, pe langa multe altele, un mesaj”.

Dar asta este doar una dintre povestile din Galeria Buhara. Povestea covoarelor tribale, a ritmurilor covoarelor clasice de Buhara, candoarea desenelor scoartelor romanesti, splendoarea regala a covoarelor iraniene clasice, atmosfera creata de kilim-uri. Covoarele de rugăciune, unele vechi de secole, covoarele afgane de razboi cu tancurile lor stilizate si atatea altele, va asteapta in Galeria Buhara.

“Pasiunea unui colectionar este o experienta foarte personala, asa cum si povestea unei Colectii  este cea a unei aventuri si istorii personale”, ne spune dl. Norbert Hauser, proprietarul Galeriei Buhara.

Intr-adevar, am vazut ca fiecare covor ales are o alta semnificatie pentru cei care il doresc. De la element esential pentru a construi emotia unui spatiu personal si pana la a fi incursiuni intr-un trecut care nu ne mai apartine sau chiar simple obiecte decorative dorite din pura dragoste pentru frumusete si maiestrie, covoarele Galeriei - adevarate viziuni ale paradisului - au o viata a lor, din care Galeria Buhara  si dl. Norbert Hauser va invita sa faceti parte.

La Galeria Buhara vei gasi gradina din camera ta.